Kategorier

måndag 13 september 2010

Nejsägarna Sollentunapartiet

Det är något underligt över Sollentunas lokalparti, Sollentunapartiet. De söker i varje valrörelse efter en fråga som de helst ensamma kan säga nej till. Oftast har det varit i en fråga där vi andra vill bygga bostäder till bl a våra ungdomar.

För några valrörelser sedan sa de nej till först Häggviksleden, sedan till Norrortsleden. De skulle rasera och förstöra stora delar av kommunen inte minst i Häggvik. Nu några år senare hör jag inga kritiska ord om varken Häggviksleden eller Norrortsleden. Tvärt om de är en välsignelse för framkomlighet för både bilar och bussar och har påtagligt ökat trafiksäkerheten utefter Frestavägen.

Sedan har de sagt nej till att bygga Silverdal som idag är ett populärt bostadsområde. I förra valrörelsen var de mycket negativa till att det skulle byggas ett rättscenter i Sollentuna centrum. Det fanns ingen hejd på hur eländigt det skulle bli. Kriminella skulle enligt Sollentunapartiet dras till domstolsbyggnaden och häktet och otryggheten skulle öka dramatiskt. Idag kan vi konstatera att satsningen var lyckad och tryggheten har ökat, inte försämrats!

I denna valrörelse har man liksom tidigare ensamrätt på att säga nej till att bygga bostäder kring Väsjön. Det ska rasera kommunens ekonomi, vi skall skövla sportfältet och en motorväg skall gå genom Edsberg. Resultatet kommer att bli som i de fall Sollentunapartiet tidigare sagt nej till – med andra ord riktigt bra!

Sollentunapartiets politik är densamma det är bara föremålet som varierar!

5 kommentarer:

 1. Rätt ska vara rätt de har faktiskt en byggnation som de är starkt för - Dansbana i Edsbergsparken! Hur det blir fler bostäder har dock Sollentuna partiet ingen riktig idé om.

  SvaraRadera
 2. Jag vet att herr Gabrielsson själv bor inte i Edsberg utan i Kärrdal. Annars skulle han som alla andra Edsbergsbor var rädd att Edsbegs Sportfält försvinner om några år och hans barnbarn kommer inte att spela fotball på Sportfältets gröna ytor. Det blir en motorväg istället. Så idag är Sollentunapartiet vart enda hopp.

  SvaraRadera
 3. Sollentunapartiet räddade bl.a. Sollentunavallen från att bebyggas. Nu vill du bygga sönder naturreservatet i Törnskogen trots att sjön Snuggan, Törnskogsmossen och ovanliga växter kommer att förstöras. Sollentunapartiet vill göra naturreservat av alltihop och att planen dras tillbaka. Kanske inte så dumt att Sollentunapartiet finns trots allt och säger NEJ när det är befogat....

  SvaraRadera
 4. Det var Sollentunapartiet som möjliggjorde en byggnation i Silverdal genom att initiera ett köp av marken i Margareteborg från staten.
  Köpet verkställdes ihop med Socialdemokraterna.

  Sollentunapartiet har varit positiva till det mesta av bebyggelsen i Silverdal.

  Ta fram protokoll som visar på på att Sollentunapartiet
  sagt nej till bebyggelse i Silverdal.
  Det blir mycket svårt.

  När det gäller Väsjöområdet har partiet INTE sagt nej till hela bebyggelsen.
  Sollentunapartiet vill undanta Sportfältet från bebyggelse och att planen arbetas om för att få ned de enorma kostnaderna.
  Det är direkt pinsamt att FP inte håller sig till sanningen utan beljuger oss och påstår att vi inte vill bygga någonstans. SP har t ex sagt ja till all bostadsbebyggelse i sydvästra Häggvik och i Sollentuna centrum. Det är många lägenheter.

  SvaraRadera
 5. Har inte Gabrielsson egna barn eller har han glömt bort både dom och ev barnbarn? Verkar inte så med den inställning han har till Edsberg och sportfältet. Kan inte kommunen klämma in några höghus och gärna några större genomfartsleder där herr Gabrielsson bor så får vi höra vad det blir för ljud i skällan.

  SvaraRadera