Kategorier

torsdag 12 augusti 2010

Det här är en bra skitfråga

Nästa vecka börjar vårt eget reningsverk att producera biogas som de sedan ska sälja till SL. Råvaran till biogasen levererar du varje gång du spolar på toa. Toalettavfallet rötas och omvandlas till biogas som säljs till SL.

Biogasframställningen bidrar även till att vi får renare vatten i Norrvikensjön. Just nu arbetas med att förbättra vattenkvalitén i Vallentunasjön som ingår i samma vattenrensningssystem som Norrvikensjön. Bland annat fiskas drygt 10 ton fisk upp. Den fisken skickas liksom toalettavfallet vidare till Käppala för rötning för att sedan bli till biogas. Tänk på det nästa gång du åker buss med SL. Kraften kommer från toan och fisken. Fina fisken kan man säga!

1 kommentar:

  1. Jättebra Lennart, men biogas går att göra av så mycket annat. Idag finns en gammal deponi vid Hagby med osorterat avfall som rötas till biogas som sedan blir värme. Hanteringen är omodern och gasen blir därefter. Som det är nu blir det värme i Täby. Med en riktig rötanläggning och med uppgradering skulle fordonsgasmacken vid Hagby kunna vara självförsörjande. Stockholm skriker efter biogas ändå finns inte en enda mack i Sollentuna trots att möjligheterna till egen produktion är så stor. Varför görs ingenting, vad väntar ni på???

    SvaraRadera