Kategorier

tisdag 17 augusti 2010

Bostäder planeras i Sollentuna sjukhus

Landstinget planerar att sälja Sollentuna sjukhus vilket skapar möjlighet för ytterliggare bostäder i centrala Sollentuna. Kommunen kommer att prioritera arbetet med att ändra detaljplanen när privata eller andra intressenter som vill ta sig an utmaning att köpa och omvandla sjukhuset. Det finns potential för attraktiva bostäder med utblick över Edsviken och i ett centralt läge nära vårt nya centrum.

3 kommentarer:

 1. I och för sig en bra ide, bara patienterna får ett annat ställe att bo på
  Är ersättningsboende planerat?

  SvaraRadera
 2. Finns det någon plan på när ombildningen ska vara klar? Hur stora kommer lägenheterna att göras. Hur mycket kommer hyrorna ligga på ungefär?
  Hur blir det med psykiatrin?
  Vart ska dom flytta?

  SvaraRadera
 3. Kommunalägda Sollentunahem har i uppgift att bygga de äldreomsorgsplatser som behövs i kommunen, därtill finns det flera privata aktörer som önskar etablera i Sollentuna. Vi ser inga tecken på att det kommer att råda platsbrist inom äldreomsorgen då boendet på fd sjukhuset läggs ner.

  Än är försäljningen av sjukhuset inte klar varav någon byggstart inte är fastställd. Förhoppningsvis sker försäljningen inom en snar framtid. Jag önskar, och kommer att arbeta för, att bostäderna får olika upplåtelseformer och storlek. Därmed kommer även kostnaden för lägenheterna att variera.

  De värdefylla verksamheter som idag finns i byggnaden, t ex öppenpsykiatrin och rehabilitering, kommer troligen att finnas kvar. Om det inte är möjligt kommer kommunen att ordna med andra lokaler om så önskar.

  SvaraRadera