Kategorier

måndag 14 juni 2010

Sollentuna kommun bygger friidrottshall

Idag fattade plan- och fastighetsutskottet beslutet att kommunen ska inleda byggandet av en friidrottshall på Sollentunavallen. Sollentuna gör därmed en stor satsning på friidrott och kommer att intensifiera samarbetet med bland annat löpargymnasiet och friidrottsförbundet.

Bygget av en inomhushall för friidrott är en naturlig utveckling av verksamheten på Vallen. Alla kommuner kan inte bygga hallar för samtliga idrotter och Sollentuna tar nu vårt regionala ansvar och bygger en denna anläggning, på en fantastisk plats. Det är även bra att Löpargymnasiet nu kan utveckla sin verksamhet.

Jag ser fram emot många spännande tävlingar på Vallen, såväl sommar som vinter.

2 kommentarer:

  1. När är det tänkt att detta bygge ska komma igång? Det är nu ca 2,5 år sedan beslutet fattades. Jag skulle verkligen uppskatta en inomhushall under de kallaste månaderna.

    SvaraRadera
  2. 17 sept 2013 togs första spadtaget. Klart 2015. Se http://goo.gl/Px5cXs.

    "Våra grannkommuner kommer också ha glädje av hallen" skriver kommunen 2014-06-05. Tex Spårvägens Upplands Väsby kommun? Borde därför 150MSEK investeringen för hallens tvetydiga 5500-6500 kvm därmed delas mellan Sollentuna kommun och flera av dessa "grannkommuner" för deras elittalanger? Får kommunen stöd av friidrottsförbundet för storsatsningen åt de 850 medlemmarna? Idrottsklubben som idag har en 4MSEK omsättning kommer att utöka sin årlig driftskostnad med 9.2MSEK pga. hallen enligt Bo Hansson (C) på http://goo.gl/gKAbiU Utan signifikant högre avgifter (10823kr/år), förbundsstöd, grannkommunstöd, subvention eller andra nya intäkter från tex tävlingar så ser hallen ut att bli synnerligen svårfinansierad, varpå kommunen rimligen borde göra en ekonomisk redo över affären, projektet och storsatsningen.

    SvaraRadera