Kategorier

måndag 17 maj 2010

Ingen kvinna ska dö förgäves

Imorse läste jag på DN Debatt att 40 procent av alla kvinnor som polisanmäler brott begånget av nuvarande eller tidigare partner gör ytterliggare anmälan inom 4 år. Detta är inte acceptabelt. Kvinnor som anmäler brott ska få stöd och hjälp samt vi måste bli bättre på att se till att männen som begår brott inte gör det igen.

Som ledamot i polisstyrelsen har jag idag lagt ett förslag om att en haverikommission ska tillsättas när en kvinna mister livet till följd av att hon utsatts för våld av en partner/expartner. Det är en tragedi när detta inträffar och vi måste arbeta för att det inte händer igen.

Jag har även efterfrågat en redogörelse om polisens arbete för våldsutsatta kvinnor. Om polisen saknar redskap för att klara arbetet eller om det finns brister i organisationen måste detta åtgärdas snarast.

3 kommentarer:

 1. Varför ska inte kommissionen arbeta med män som dödas av sina vkinnor? Och varför ingen redogörelse om arbetet för våldsutsatta män, oj då, det finns ju inte ens någon sådan.

  Kanske ska ta o lägga en motion som stärker polisens arbete mot allt partnervåld. Att hånskratta män i telefon för att de blivit slagna av sin partner är inte gott arbete.

  SvaraRadera
 2. På www.helgon.se har jag skrivit om min situation som är en rättskandal..sök på barbafin.
  //Madeleine - som även skrivit en kommentar under "besök vid husvagnsboendet" i april..

  SvaraRadera
 3. Ja du, Lennart. Jag kan säga att det var inte en dag för tidigt. Men jag måste bara ställa ett par frågor till dig med anledning av blogginlägget här.

  Av vad jag har förstått efter att läst inlägget så menar du på att polisen måste bli bättre, medans ni (och då menar jag politiker UTAN partitillhörighet som bas) inte signalerar mer korrekt att vissa saker INTE är OK! Det kan inte vara rimligt att straffskalan på dessa horribla brott är såpass låg som den faktiskt är? För inte kan det vara realistiskt att kunna elda upp sin fru och sedan "bara" få 18 år, när livstidsstraffet är så oerhört mycket bättre. För är inte nämnt brott så grovt så gärningsmannen förtjänar det?

  Och till alla er, både kvinnor och män, som misshandlas av er partner: jag tänker på er, mer än så kan jag inte göra för tillfället!

  SvaraRadera