Kategorier

fredag 17 juni 2011

Öppet brev till migrationsverkets generaldirektör

Till migrationsverkets generaldirektör Dan Eliasson

De senaste dagarna har medierna rapporterat att Gisele Landu Luta och hennes fem barn boende i Sollentuna ska utvisas till Kongo-Kinshasa. Anledningen till utvisningsbeslutet är att Gisele valt att lämna sin man som misstänkts ha utövat våld mot henne och barnen. De sociala myndigheterna i Sollentuna kommun, som har starka skäl att tro att kvinnan och barnen varit våldsutsatta, har erbjudit Gisele och barnen annat boende vilket de accepterat. Detta har även framkommit i media. Att konsekvensen av socialtjänstens skyldighet, att ingripa när ett barn är utsatt, blir att Gisele och hennes barn utvisas anser jag inte är acceptabelt.

Totalt blev tiden som Gisele levde tillsammans med den våldsutövande mannan (som inte är biologisk far till barnen) mindre än två år varav migrationsverket fattat beslutet att Gisele ska utvisas till ett land som många av hennes barn inte har någon relation till.

Jag önskar att migrationsverket omprövar beslutet att utvisa Gisele och hennes barn. Jag kommer även att påtala för alliansregeringen att det finns ett starkt behov av att se över vilka konsekvenser deras lagstiftning får.

Med vänliga hälsning

Lennart Gabrielsson (FP)
Kommunalråd och socialnämndens ordförande Sollentuna

2 kommentarer:

  1. Så otroligt bra gjort! Jag ska genast framföra samma synpunkter till Migrationsverket.
    Jag är imponerad av ditt engagemang!
    Vänliga hälsningar
    /Jenny

    SvaraRadera