Kategorier

fredag 17 juni 2011

Ingen ska straffas för att de lämnar en man som slår

Följande uttalande skickades ut igår:

Flertalet medier har de senaste dagarna rapporterat att en kvinna och hennes barn ska utvisas, detta efter att hon lämnat sin man som misstänkts ha slagit såväl kvinnan som hennes barn. Kvinnan utvisas för att hon lämnar sitt äktenskap för tidigt och hon uppges ha lämnat sin man på inrådan av socialtjänsten i Sollentuna.

Som ordförande för socialnämnden kan jag självklart inte kommentera ett enskilt fall. Jag vill dock tydligt markera att en av socialtjänstens viktigaste uppgifter är att skydda såväl kvinnor som barn från att utsättas för våld, inte minst våld som utövas av en närstående. Socialtjänstens uppgift är att snarast erbjuda kvinnan möjligheten att bryta ett sådant förhållande. Målen är att kvinnan ska ges möjlighet att fortsätta leva med sina barn. Om inte det är möjligt är det socialtjänstens uppgift och skyldighet att ta över ansvaret för barnen och säkra deras trygghet och säkerhet.

Kvinnan och barnen som uppmärksammats i media har genom socialtjänsten fått annat boende när hon valt att lämna sin man. Min åsikt är att det är orimligt att priset som kvinnan och barnen får betala för att hon valt att lämna en man som slår är utvisning till ett land som barnen har en begränsad relation till.

Jag kommer i morgon att skriva till migrationsverkets generaldirektör och be om en omprövning av detta fall.

1 kommentar:

  1. När denna man och andra liknande tar hit sin nästa kvinna så hoppas jag någon i Sollentuna kan besöka kvinnan och berätta om männens historia. Migrationsverket verkar inte berätta det.

    Alla slår inte sina kvinnor, men det är upprörande hur de kan dumpas innan tvåårstiden gått ut.

    SvaraRadera