Kategorier

måndag 21 mars 2011

Ett givande riksmöte

Det var ett lyckat riksmöte. 800 liberaler invaderade Göteborg för att träffa partikamrater och inspireras politiskt.

Lördag förmiddag ägnades åt EU-politik. De som anlänt tidigt till Sveriges framsida hade möjlighet att lyssna till Folkpartiets Europaparlamentariker Marit Paulsen, Olle Schmidt och Cecilia Wikström som deltog i en paneldebatt där den mångårige politiska reportern Anders Jonsson var samtalsledare.



Riksmötet inleddes självfallet med ett tal av partiledaren Jan Björklund. Bl a redogjorde Jan för att Folkpartiet genom en ”demokratimiljard” vill ska ge riktade bistånd för att öka antalet demokratier. Dessutom ska reglerna om vapenexport skärpas i syfte att inga vapen ska säljas till diktaturer. Ett annat tydligt budskap var att ”inga barn i Sverige ska vara rädda för att växa upp”.



Lördagen gästades dessutom av bl a EU-minister Birgitta Ohlsson, SACO-ordföranden Anna Ekström, EU-kommissionär Cecilia Malmström och industrialistmannen PG Gyllenhammar.

På söndagen ledde vår integrationsminister ett samtal där arbetsförmedlingens generaldirektör Angeles Bermudez-Svenkvist, pedagogen Igor Ardoris och Folkpartiets kommunalråd i Landskrona Torkild Strandberg diskuterade integration och vikten av att de som kommer till Sverige snabbt kommer ut på arbetsmarknaden. Vi har inte råd att gå minste en den kompetens som invandringen innebär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar