Kategorier

torsdag 11 mars 2010

Huliganer ska inte få förstöra fotbollen

Om vi inte tar nya krafttag mot huliganerna kommer de att ta livet av fotbollen. Då talar vi inte bara om spelarna utan även åskådarna kommer att fråga sig om de vågar gå på matcherna. Den fd Hammarbyspelaren Sebastián Eguren har nyligen skrivit på för AIK och enligt ett antal Hammarbyhuliganer skulle han inte ha gjort det. Igår tog de sig in på Skytteholms IP under en träning för att hota Eguren, skriver svenska dagbladet. Flera av dessa huliganer är kända av polisen och jag tycker att nästa gång AIK spelar match så ska den/de som dömts för ett huliganbrott vid samma tidpunkt som matchen spelas, vara skyldig att anmäla sig på en polisstation på annan ort. Denna påföljd finns i dag i Storbritannien, där den tillämpas med framgång. Ett annat koncept, som Folkpartiet har drivit tidigare, handlar om att bussa busarna så långt från matchen som möjligt. Det är naturligtvis också en bra lösning men inget behöver utesluta det andra. Huliganerna ska inte tvinga vare sig spelare eller åskådare från att engagera sig i fotbollen. Det vore att abdikera från vårt samhällsansvar att tillåta en sådan utveckling.

1 kommentar:

  1. Du hävdar alltså att om detta fortsätter, så kommer fotbollen, som engagerar miljontals människor från Sudan till Island, att DÖ eftersom några människor i Sverige springer in på en träning och skriker.
    Varför insinuerar du att huliganer bör bestraffas hårdare än våldtäktsmän och pedofiler? Snacka om snedprioriteringar och uselt röstfiske från din sida...

    SvaraRadera