Kategorier

fredag 16 december 2011

Ungdomsavtal aktuella i Sollentuna

Sollentuna kommun ska se över möjligheten att införa ungdomsavtal, detta efter initiativ från Folkpartiet. Ungdomsavtalen ska vara avsedda för personer upp till 25 år och ta hänsyn till ungas särskilda situation, ge dem möjlighet att få värdefull erfarenhet och handledning och en fot in på arbetsmarknaden. Lönen ska vara minst 75 procent av lägstalönerna i riksavtalen. Kommunledningen ska nu, bland annat i samtal med facken, se över om det är möjligt att införa ungdomsavtal inom vissa yrkesgrupper.

När beslut skulle fattas om ungdomsavtalen valde socialdemokraterna att yrka avslag till förslaget. Det är beklagligt att socialdemokraterna inte vill söka nya vägar för att underlätta för ungdomar att få arbete. Deras avslagsyrkande kan inte tolkas på annat sätt än att de är nöjda med dagens höga ungdomsarbetslöshet.

4 kommentarer:

 1. Jag utgår från att du själv kommer att föregå med gott exempel och välja att ta ut 75 % av din egen lön. Givetvis måste hänsyn tas till din särskilda situation som vit man i övre medelåldern, men det kommer att ge dig värdeful erfarenhet och en fot in i verkligheten.
  Men tänk på att 75 % lön som kommunalråd är bättre än ingen lön alls!

  SvaraRadera
 2. Värdefull, ska det givetvis stå. Jag kan faktiskt stava, fastän jag är en sån där 80-talist som mest är till besvär för samhällsnyttan.

  SvaraRadera
 3. Idiot! Fler vita, medelålders män borde också prova på att få 75 procent av sin lön för att se hur kul det är. Men ökade klassklyftor mellan generationerna är ju en toppenidé! 6-timmars arbetsdag skulle vara hundra gånger bättre när det gäller att fördela arbeten mellan befolkningen. Men nej, istället väljer du att spotta på en redan svag grupp.

  /Katarina

  SvaraRadera
 4. Med 12000kr i lön är det fan inte lönsamt att arbeta. En sådan lön skulle låsa fast arbetslängtande ungdomar i utbildning eftersom den låga lönen sätter dem i fattigträsket. Har FP förresten tänkt på unga föräldrar? Även med bidrag blir det knapert med så låga löner. Förresten Lennart, du som tjänar 789 600kr per år, varför testar du inte att leva på 12000 i månaden ett år för att se hur trevligt förslaget är? Mycket nöje!

  SvaraRadera