Kategorier

fredag 24 maj 2013

Politikerna ska tala direkt med utsatta barn

Idag får politiker höra barnens version om hur de har de via socialsekreterarna. Vi får bra underlag men nyanser försvinner lätt i skriftligt material. Socialnämnden har därför gett socialkontoret i uppdrag att ta fram en modell som möjliggör för barn och ungdomar att tala direkt med politikerna innan beslut fattas om deras framtid. Även de som lämnar socialtjänsten, som flyttar hem eller uppnår myndighetsålder, ska erbjudas ett uppföljningssamtal. Målet är att göra det bättre för respektive barn samt att ta reda på hur vi kan förbättra vårt arbete. Vi kan aldrig ha för mycket dialog.

4 kommentarer:

 1. Hej ja det är ingen dum ide eftersom vissa kommuner i landet har till vana att aldrig lyssna på barnen utan stryper deras yttrandefrihet. I Fagersta tillåts de 3 syskon som omhändertagits inte yttra sig eller ens ha kommunikation med omvärlden. Du kanske kan ta kontakt med Stig Henriksson o berätta om ideerna för honom för ingen vare sig vänster eller höger har intresse av barnen i Fagersta

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Problem med socialtjänsten, hur skall de kunna prata med barn när de inte har utbildning för detta, samt de klarar ju inte att prata med barn.

  skall man prata om utreningar, det är katastof många gånger, att någon domare tar i dessa utreningar förvånar mig.

  är det inte bättre att ordna så socialtjänsten får in kompetens först, för risken är ju stor att yterligare barn blir placerade för att de missförstår saker.

  När socialtjänsten lär sig använda lagboken i ställer för en Norsk skämt bok, så har de kommit halva vägen, sedan kan de börja läsa EU lag om männskliga rättigheter, sluta att bedöma umgänget som barn skall ha till båda föräldrana, för det finns inga begränsingar i den lagen, läser man vidare så finns fler lagar en kallas familje liv, lägg dessa två tillsamman så får du ett ganska stort umgänge till båda föeäldrarna

  SvaraRadera
 4. En mycket bra ide, men man måste införa tjänstemannaansvar för alla som ska besluta om barns framtid. Familjehem måste sättas på plats ordentligt och borde kunna åtalas för bl.a. umgängessabotade, och socialtjänsten ska förbjudas att flytta målstolparna när det passar dem eller familjehemmen. Om socialtjänsten själva inte kan hålla sina egna avtal, på vilka grunder ska andra behöva göra detta?

  SvaraRadera